Kalamestari sähköistyi

Ulvilalainen Janne Lauhala vaihtoi fileointiveitsen kärkipihteihin ja kalapiikun meisseliin muutama vuosi sitten. Kalamestari valmistui sähköautomaatioasentajaksi ja sai heti mieleisensä työpaikan. Johtava suurten portaalirobottien valmistaja Cimcorp Oy nappasi nuoren miehen palkkalistoilleen jo ennen kuin tulostinmuste tutkintopaperissa oli ehtinyt kuivua.

Tiimityö vakuutti

Janne kertoi mielikuvansa sähköalan koulutuksesta olleen suppean ennen opintojen alkua.
– Sataedun Ulvilan yksikössä on ajanmukaiset tilat ja hyvä opetus. Ennakkoasenteeni muuttui täysin: koulutus on monipuolista ja kuva ammatillisista mahdollisuuksista laajeni heti.
Janne on erittäin tyytyävinen koulun ja työelämän yhteispeliin.
– Pääsin tutustumaan Cimcorpiin heti opintojen alkupuolella. Olin muun muassa kolmen kuukauden työssäoppimisjakson täällä. Mikä parasta, sain työpaikan heti valmistuttuani, oikestaan jo vähän ennen.
Tuore sähköautomaatioasentaja otettiin heti hyvin mukaan asentajakööriin. Cimcorpin tiivis perehdyttämisjakso tutustuttaa uudet työntekijät koko talon toimintaan. Konkarityöntekijöiden ja nuorten keltanokkien yhteistoimintaan on panostettu. Tiimien henki on hyvä: oppi siirtyy tulokkaille kitkatta.
Cimcorp investoi sisäiseen koulutukseen vahvasti, ja rekrytointi pyritään tekemään mahdollisimman huolellisesti. Ammattiosaamisen lisäksi vaakakupissa painavat vuorovaikus- ja kielitaito.

Ulkomaat kutsuvat

Vahva vientiyhtiö tarvitsee jatkuvasti asentajia ulkomaankomennuksille. Tämä seikka oli yksi Jannen työpaikan valintaan vaikuttaneista seikoista.
– Ulkomaan projektit ja reissaaminen kiinnostavat. Ensimmäinen kahden kuukauden komennus Venäjän Pietarissa on nyt takana.
Toisaalta Janne arvostaa työpaikan selkeitä työvuoroja ja säännöllisyyttä. Myös itsenäinen työ ja vastuullisuus ovat 28-vuotiaan asentajan mieleen.
– Vietin lapsuuteni Harmaalinnassa. Elokuussa porilaisesta tuli ulvilalainen omakotitalokaupan myötä. Työmatka lyheni alle kilometriin.

 

Ulvilan kaupunki

Loukkurantie 1
PL 77
28401 ULVILA
p. 02 677 4511
etunimi.sukunimi@ulvila.fi
Palaute

 

Verkostoidu Porin Seudulla -hanke