Rantalan perhe

Kotoisasti Ulvilassa


Rantalan perhe koti on rakentunut luontevasti Ulvilan Palovainioon.

Kesällä kahta vuottaan juhliva Vilma syö spagettiannostaan sinnikkäästi, vaikka välillä lusikka keikahtaakin nurinkurin ja suuhun päätyy pelkkä tyhjä lusikka. Periksiantamattomuuden nuori neiti on selvästi perinyt äidiltään, Anu Rantalalta. Anu aloitti englanninkieliset tradenomiopiskelut (BBA) Valkeakoskella. Työharjoittelupaikka löytyi vuonna 2005 Satmaticista.

– Sijoituin ensin talousosastolle. Viihdyin heti hyvin. Työkierto tutustutti minut muidenkin osastojen toimintaan, myös projekteihin. Ala alkoi kutkuttaa, ja minua kannustettiin uusien opintojen pariin, Anu Rantala kertoo.Vastavalmistunut tradenomi aloitti sähköinsinöörin luvut 2008 Vaasassa, missä opinnot saattoi hoitaa työn ohella. Nainen paiski töitä viikot ja istui luennoilla perjantait ja lauantait. Porin ja Vaasan väliä tuli suhatuksi pari vuotta.

Pikku-Vilma toi huoahdustauon äidin työ- ja opintoputkeen. Projektipäällikön pestillä oleva Anu meni vuodenvaihteessa äityislomalta takaisin Satmaticiin. Opinnot ovat viittä vaille valmiit.

– Teen nyt kuusituntista työpäivää ja vien opinnot loppuun. Ei anna luonto periksi jättää kesken…

Tehtävät projektiosaston sopimusvalmistuspuolella ovat Anun mukaan erittäin mielenkiintoisia.

– Työnkuvani liikkuu myynnin ja tuotannon välillä. Asiakas toimittaa projektin valmistusdokumentit, joiden avulla varaan materiaalin ja kuormitan kapasiteetin.Vastaan myös projektin aikaisista muutostöistä. Osa on myös asiakaspalvelua, mistä pidän paljon. Lisäksi olen yhtenä vastuuhenkilönä  toimitusketjun tehostamisprojektissa, jonka tavoitteena on tuotannon läpimenoajan puolittaminen tehostamalla toimitusketjua ja -tapoja. Tehtävä on haasteellinen, ja pitää liikkeessä noin vuoden ajan.

– Hyvään porukkaan kuuluminen takaa, että töihin on mukava mennä joka päivä.

Aiemmin Porissa asunut perhe ei haikaile takaisin, vaan Ulvilasta on muodostunut kotipaikka. Asunto löytyi Ulvilan Palovainiosta. Työnsä puolesta paljon liikkuvalle isä-Jukalle sijainti sopii myös mainiosti.

– Olemme viihtyneet todella hyvin. Palvelut ovat lähellä, työ- ja päivähoitomatkat ovat lyhyet ja  ympärillä on kaunista luontoa.

Ulvilan kaupunki

Loukkurantie 1
PL 77
28401 ULVILA
p. 02 677 4511
etunimi.sukunimi@ulvila.fi
Palaute

 

Verkostoidu Porin Seudulla -hanke