Cimcorp automaation lippulaiva

- Ympäristöystävällinen Cimcorp + -robottisarja kuluttaa 40 prosenttia vähemmän energiaa, kertoo operatiivinen johtaja Tero Peltomäki.

Ulvilan automaatioteollisuuden lippulaiva, Cimcorp Oy,  valmistaa suuria portaalirobotteja sisäisen logistiikan hoitoon. Alansa johtavan yrityksen tuotteet tunnetaan laadusta, mutta yhä enemmän myös vihreistä arvoistaan. Cimcorp+ -robottikonseptin energiatehokkuudelle ja ympäristöystävällisyydelle on kysyntää kautta maailman.

 Cimcorpilla on meneillään kolmisenkymmentä projektia yli kymmenessä eri maassa eri puolilla maailmaa. Yhä tärkemmäksi kauppa-alueeksi on noussut Aasia. Renkaankäsittelyautomaation rinnalle ovat entistä vahvemmin nousemassa elintarvikelähettämöt ja jakelujärjestelmät.
- Cimcorpin selkeää ydinaluetta ovat nopeasti autoistuvat maat, kuten Kiina, Intia, Vietnam, Indonesia, Brasilia ja Venäjä. Vanha autotehdasalue, Pohjois-Amerikkakin on virkistymässä. Toki vahvaa markkina-aluetta on myös kotimaamme Suomi, kertoo yrityksen operatiivinen johtaja Tero Peltomäki.
- Ostitpa Valion maitopurkin lähes mistä päin Suomea hyvänsä, se on ulvilalaisrobotin ohjaama ja keräilemä. Cimcorpin laitteilla ohjautuvat myös muun muassa Hartwallin, Fazerin, Olvin, Saarioisten, Poutun ja Tuko Logisticsin tuotteet.
Cimcorpin osaamista hyödynnetään myös postin tarpeisiin. Itellan jakelukeskuksen automaattivarastojen lajittelu on ulvilalaisyrityksen käsialaa. Peltomäki uskoo myös postilajittelurobotiikan vientimahdollisuuksiin. Cimcorp sai juuri tilauksen myös Ruotsin postilta vastaavien järjestelmien toimittamisesta.
Energiatehokkuus on ajan sana. Cimcorp + -robottisarja kuluttaa 40 prosenttia entistä vähemmän energiaa, sillä järjestelmä hyödyntää laitteen jarrutusenergian. Lisäksi laitteistot ovat alumiinisina entistä kevyemmät liikkua, mistä syystä energiaakin kuluu vähemmän.
- Innovointia tehdään koko ajan. Esimerkiksi laitteistoissa pyritään siirtymään sähköön kalliin paineilman sijaan.
 
Työtehtäviä Ulvilassa ja maailmalla
 
Cimcorp työllistää korkeakoulu- ja opistoinsinöörejä, sähkö- ja mekaniikka-asentajia, ohjelmointiammattilaisia ja vientisihteereitä. Myös oppilastöitä on tarjolla monissa eri projekteissa.
Kansainvälinen yritys panostaa lähialueeseen ja hyödyntää paikallisia alihankkijoita. Ainoastaan raskain rauta, laitteistojen tarvitsemat teräsjalat, tuotetaan Tsekeistä.
Yritys työllistää oman noin 200 työntekijän lisäksi sesongista riippuen alihankinnassa 50-100 henkeä suoraan, välillinen työllistävä vaikutus omalla paikkakunnalla on noin 300. Cimcorpin tytäryhtiö sijaitsee Kanadassa.
 

Ulvilan kaupunki

Loukkurantie 1
PL 77
28401 ULVILA
p. 02 677 4511
etunimi.sukunimi@ulvila.fi
Palaute

 

Verkostoidu Porin Seudulla -hanke