Mies, joka ei halunnut sanoa ei

–  Menestyäkseen pitää unohtaa sana ei. Sillä saa puhelut  loppumaan lyhyeen, mutta lyhyeksi jää firman tarukin. Hyvä palvelu on automaatioalallakin ykkösasia, kertoo Esko Pamppunen Sata-Automaatiosta.

Sähköautomaatiotuotteiden myyntiin erikoistunut yritys on toiminut Ulvilassa ja Raumalla kohta 14 vuotta. Yrityksen hyväksi havaittu toimintamalli on ollut alusta alkaen sama.
– Meiltä saa yhdellä tilauksella monen toimittajan tuotteita, joten asiakas säästää aikaa ja selvää rahaa. Jokainen meistä hoitaa oman, selkeästi määritellyn tonttinsa parhaalla mahdollisella tavalla.
Henkilökohtaista palvelua ei Pamppusen mukaan korvaa mikään.
– Vaikka joskus kaivaa maat ja taivaat asiakkaan pienen, vaatimattoman osasen takia, vaivannäkö maksaa itsensä takaisin. Luottamukselliset suhteet luodaan niin pienissä kuin isoissa asioissa, tietää Pamppunen.
Yritys jälleenmyy tunnettuja sähköautomaatiotuotteita pääasiassa Satakunnan talousalueella.
– Nyrkkisääntönä pidämme maksimissaan tunnin ajomatkaa asiakkaan luokse. Suurimmat asiakkaamme ovatkin Harjavallassa, Porissa ja Raumalla.

Yli 400 asiakasta

Yksi yrityksen viisastenkivistä on hajautettu asiakaskunta. Yritystä työllistävät teollisuuden sähkökunnossapidot, laitevalmistajat, projektitalot ja oppilaitokset. Asiakkaita on kaikilla teollisuudenhaaroilla, kuten meri-, metsä- ja metallialalla.   
– Toimintamme ei saa olla muutaman ison asiakkaan varassa. Noin neljän miljoonan euron liikevaihtomme koostuu yli 400 asiakkaan laskutusvirrasta. Periaatteemme on, ettei yhden asiakkaan osuus pääse yli 25 prosentin.
Yritys järjestää Ulvilassa myös monipuolista alan koulutusta.

Tekemisen meininki

Pamppunen kehuu Ulvilan yrityskentän yhteen hiileen -mentaliteettia.
– Kaikki saavat yhteistyöstä synergiaetua enkä ole huomannut kateuden häivääkään toimijoiden kesken.
Esko Pamppunen johtaa seitsemän henkeä työllistävää yritystä yhdessä liikekumppaneittensa, Jouni Karttusen ja Markku Erikssonin kanssa. Titteleitä työpaikalla ei kuitenkaan tarvita eikä kaivata: yhdessä tekemisen meininki takaa avoimen ja hyvän ilmapiirin.
 – Työpaikalle on mukava tulla ja sieltä on mukava lähteä kotiin. Näin eri elämän osa-alueet pysyvät balanssissa.

Kevään ensimmäisistä aurinkoilmoista nautittiin ulkokaffeella. Tauolla ovat
Jyri Yliahtela, Tapio Soininen, Jouni Karttunen, Markku Eriksson ja Juha-Matti Välimäki.

Ulvilan kaupunki

Loukkurantie 1
PL 77
28401 ULVILA
p. 02 677 4511
etunimi.sukunimi@ulvila.fi
Palaute

 

Verkostoidu Porin Seudulla -hanke