Rocca arvostaa moniosaajia

Rocca Group Oy on teollisuudelle ja julkissektorille asiantuntijapalveluita tarjoava perheyritys Ulvilassa. Yritys on tarkka työväestään, ja rekrytoinnissa kiinnitetäänkin koulutuspohjan lisäksi huomiota moniin seikkoihin.

Mäntäkompressorin ohjauslaatikossa on jotakin kipua, Jussi Rouhikko briiffaa Timo Kossia. 

Paineilma-, typpi- ja happikokonaisuuksiin erikoistunut yritys tarvitsee moniosaajia – viimeistään työpaikka koulii työntekijöistään sellaisia.
– Ammattitaidon oppii koulunpenkillä, mutta roccalaisilta vaaditaan paljon enemmän. Työntekijä edustaa  työasioissa maailmalla liikkuessaan aina yritystä. Kohteliaisuutta ja sosiaalisia taitoja siis tarvitaan. Rehellisyys, tarmokkuus ja fiksuus ovat myös luonteenpiirteitä, joita tiimeissämme arvostetaan, kertoo operatiivisesta johdosta vastaava Jussi Rouhikko.
Sähköasentaja Timo Kossi pääsi tutustumaan Roccaan jo opintojensa työharjoitteluvaiheessa ja palkkalistoille hänet kiskaistiin lennosta.
– Työsuhde alkoi jo ennen kuin sain koulun loppuun. Tuntuu todella mukavalta, Timo Kossi myhäilee.
Fysiikka, kemia ja matematiikka olivat nuorukaiselle mieluisia aineita jo lukiossa. Ylioppilaaksi pääsyn jälkeen hän jatkoi insinööriopintoihin.
– Opiskelu siellä kävi tylsäksi ja hakeuduin Ulvilaan ammattikouluun asentajaoppiin.
Pitkän tien valinnut Timo oli ammattikoulussa porukkansa vanhin. Miten oppitunnit "mopopoikien" keskellä sujuivat?
– No, alkuun oli vähän levotonta.  Kaikki eivät siinä iässä ihan täyspäiväisesti jaksa keskittyä opiskeluun, Timo kommentoi korrektisti.
– Pääsin kuitenkin hyvin mukaan ja sain räätälöidyksi omanlaiseni opetussuunnitelman. Aikaisempia kouluoppejani pystyttiin kompensoimaan ja pystyin tehokkaasti perehtymään ammattiaineisiin.

Tiimityö tärkeää

Työ Roccassa tuntui heti omalta.
– Liikkuva ja haasteellinen työ sopii minulle. Pidän myös työpaikan joukkuehengestä ja sen omasta huumorista.
Timosta löytyy myös paineensitokykyä ja joustavuutta.
– Kun lähtee ajamaan kohti yritystä, ei aina välttämättä tiedä, mitä tuleman pitää. Autoissa on aina valmiina peruslaitteet ja -tarvikkeet. Tilanteen ja tarpeen mukaan pakataan lisää. Yllätyksiä syntyy silti, ja kaikissa tilanteissa pitää osata toimia nopeasti ja hermostumatta.
– Teen periaatteessa päivävuoroa, mutta pystyn venyttämään työaikoja aina tarpeen mukaa, tuore työntekijä Timo Kossi kuvailee.
Jussi Rouhikko korostaa yrityksen sisäisen koulutuksen tärkeyttä.
– Tavoitteenamme on, että kukin työntekijä erikoistuu johonkin erikoisalueeseen. Lisäksi jokaisella on erinomainen perustietämys omasta alastamme, mikä perustuu henkilökunnan jatkuvaan koulutukseen.

Rokka ja Rocca

Vuonna 1995 perustettu perheyritys Rocca Group Oy pyörittää kolmea liiketoimintayksikköä. Rocca Sales vastaa teknisten tuotteiden tukkukaupasta, Rocca Service puolestaan asennus-, korjaamo- ja kunnossapitopalveluista. Rocca Engineeringin vastuualueena ovat suunnittelu, projektijohto ja kokonaistoimitukset. Yritys työllistää 11 henkeä ja sillä on toimipisteet Ulvilassa ja Nakkilassa.
Rocca juontaa juurensa perustajansa, toimitusjohtaja Juhani Rouhikon nuoruutensa sulkapallopiireissä saamaan Rokka-lempinimeen. Kun vielä Rocca paikkakuntana jäi Italian-harrastuksen myötä lukuisilta matkoilta mieleen, siirtyi sana luontavasti yritysnimeksi.

 

Ulvilan kaupunki

Loukkurantie 1
PL 77
28401 ULVILA
p. 02 677 4511
etunimi.sukunimi@ulvila.fi
Palaute

 

Verkostoidu Porin Seudulla -hanke