Satmatic Oy

Ratkaisun avaimet

Koko Satmatic Oy:n sadan hengen työtiimillä on yhteinen tavoite: löytää uusia teknisesti ja taloudellisesti toimivia ratkaisuja ja innovaatioita.

– Suosimme nopean tekemisen laiteratkaisuja, joilla takaamme suomalaisen työn kilpailukyvyn, tiivistää toimitusjohtaja Simo Puustelli.
Satmaticin ominta alaa ovat konepajojen sähköistys ja automaatioalan sopimusvalmistus, projektitoimitukset sekä sähkönjakeluun ja energian tuotantoon ja intraan liittyvät laite- ja kokonaistoimitukset.

– Positiivista kehitystä on etenkin energia- ja rakennussektorin uusien kehitystöiden ja asiakkuuksien puolella, uskoo Simo Puustelli.

Ulvila lunastanut lupauksensa

Satmaticin 20 miljoonan euron liikevaihdosta 70 prosenttia suuntautuu vientiin. Toimivien kulkuyhteyksien merkitys onkin yritykselle ensiarvoisen tärkeää. Ulvila ei valikoitunut yrityksen sijoituspaikaksi sattumalta.

Satmatic aloitti Pripolin yrityshautomossa 1988 kolmen insinöörin suunnittelutoimistona. Pian asiakkaat halusivat myös laitetoimituksia ja yritys laajensi tuotantoon. Aluksi kotipaikkana oli Harjavalta, missä tilapula kävi kuitenkin nopeasti sietämättömäksi. Tuolloin kunnat rakennuttivat vielä omiin nimiinsä yritystiloja ja teollisuusrakennuksia, ja Satmaticin ensimmäinen "mittatilaustyönä" tehty halli nousikin Ulvilan Vainiolan teollisuusalueelle. Sieltä on laajennuttu monen mutkan kautta Hannulan alueelle.

– Ulvilan kaupungin kanssa yhteistyö on pelannut alusta alkaen hyvin. Viimeisimmän hallilaajennuksen olemme tehneet leasing-sopimuksella, mikä on molemmin puolin toimiva ratkaisu.

Oikealla kasvupolulla

Kolmen hengen suunnitteluporukasta on kasvanut sadan hengen vahva vientiyritys. Kasvunäkymät ovat toimitusjohtajan mukaan kohtuulliset.

– Kuulumme eestiläiseen AS Harju Elekter -konserniin. Vahvuutemme on yhtäällä suomalainen high tech ja toisaalla baltialainen edullinen sarjaluonteinen työ. Ulvila on logistisesti hyvä paikka. Synergiaetua tuo myös lähialueella oleva voimakas konepajateollisuus. Satakunta saa olla ylpeä vankasta vientiyritysten keskittymästään.
 


Satmatic toteuttaa vaativia sähkö- ja käyttökeskuksia muun muassa voimalaitoksille.

Ulvilan kaupunki

Loukkurantie 1
PL 77
28401 ULVILA
p. 02 677 4511
etunimi.sukunimi@ulvila.fi
Palaute

 

Verkostoidu Porin Seudulla -hanke