Ulvilan lukion yrittäjyysopinnot

Ulvilan lukion yrittäjyysopinnot ovat seudullisesti ja valtakunnallisestikin tunnettuja. Lukiossa on mahdollista valita laaja Yrittäjyyden polut -opintokokonaisuus, joka sisältää opintoja yrittäjyyden perusteista aina kansainväliseen yritystoimintaan. Kun yrittäjyysopinnoissa ensimmäisenä vuonna tutustutaan oman seudun yrityselämään ja mahdollisuuksiin, niin kolmantena vuonna työskennellään kansainvälisen markkinoinnin ja kaupan parissa. Kokemuspiiri laajenee kotiseudusta kohti globaaleja markkinoita.

Ulvilan lukio on useasti ollut mukana kansallisilla Nuori Yrittäjyys -messuilla ja lukuvuonna 2006-2007 Amirif NY voitti toisen asteen Suomen mestaruuden kierrätysmetallista valmistetuilla sisustustuotteillaan ja kilpaili Euroopan mestaruudesta Tukholmassa heinäkuussa 2007.  Keväällä 2011 Pieni vihreä paja NY voitti Keskon kestävän kehityksen palkinnon.

Yrittäjyysopintojen avainsanoja ovat toiminnallisuus ja yksilöllisyys. Vuosi yrittäjänä ja Enterprise without Borders -ohjelmat mahdollistavat oman yrityksen perustamisen lukuvuoden ajaksi. Jokainen Yrittäjyyden polut -kokonaisuuden valinnut opiskelija rakentaa oman kokonaisuuden niistä kursseista, jotka tukevat juuri hänen yrittäjyysopintojaan. Tässä voidaan hyödyntää lukion oman laajan kurssitarjonnan lisäksi myös muiden oppilaitosten kursseja. Lukion yrittäjyyskasvatus toteutetaan yhteistyössä Satakunnan Yes-keskuksen ja paikallisten yrittäjien kanssa.  Tutustu Ulvilan lukion nykyisiin NY-yrityksiin tästä.

Ulvilassa lukion ja ammattikoulun koulutusyhteistyö on saumatonta ja ristiinopiskelumahdollisuudet joustavia.

 

Ulvilan kaupunki

Loukkurantie 1
PL 77
28401 ULVILA
p. 02 677 4511
etunimi.sukunimi@ulvila.fi
Palaute

 

Verkostoidu Porin Seudulla -hanke